Ziet u op een webshop een bepaalde geld teken staan maar u weet niet wat deze betekend? Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van geld tekens. Niet alle eu lidstaten hebben de euro ingevoerd. Hieronder zijn de eu lidstaten weergegeven die niet gebruik maken van de euro. Bekijk de geld tekens om te kijken bij welke valuta deze behoort bij wel land. Ziet u bepaalde valuta niet staan? Neem dan contact met ons op. Wij zullen deze valuta toevoegen aan het geld tekens overzicht. Verder kunt u nauwkeurige berekeningen maken op deze website om geld om te rekenen.
Verschillende geld tekens
EU Lidstaten met eigen munteenheid
€ = EURO
лв = LEV (Bulgarije)
kr = KROON (Denemarken)
kr = KROON (Zweden)
Ft = FORINT (Hongarije)
Ls = LATS (Letland)
Lt = LITAS (Litouwen)
zł = ZLOTY (Polen)
Leu = LEU (Romanian)
Kč = Tsjechische kroon (Tsjechië)
£ = POND sterling (Engeland)
Geld contant wisselen?
Wanneer u van plan bent geld te gaan wisselen bij het wisselkantoor dan dient u rekenschap te houden met de provisie die u moet afdragen. Deze provisie kan best hoog oplopen. Vrijwel altijd wordt een percentage gerekend. Bijvoorbeeld 10% is heel normaal. Misschien wel aan de lage kant zelfs.
Zodra u de andere valuta contact ontvangt, tel het dan direct na of het klopt. Vergelijk het totaalbedrag vervolgens met wat er op het bonnetje staat. Zodra dit overeenkomt kunt u de wisselkoers bekijken of de calculatie juist is gemaakt. Het kan zelfs zo zijn dat wanneer u 100 euro contant gaat wisselen in dollars dat u (slechts) zo’n 110 dollar ontvangt terwijl de calculatie zo rond de 135 USD aangeeft. Dit komt omdat er provisiekosten moeten worden betaald en/of administratiekosten. De gwk travelex kantoren zijn betrouwbaar maar ook hier gelden provisieregels. Het is natuurlijk altijd handig en ook zeker aan te raden om altijd wat contanten bij u te hebben in de valuta waarmee in dat land betaald wordt maar gaat u bijvoorbeeld naar Amerika toe dan kunt u het beste alle betalingen verrichten middels uw creditcard. Koffie of een snack kopen met uw creditcard is in landen als Amerika de normaalste zaak van de wereld. Nederland begint er ook steeds meer aan te geloven. Immers, de uitspraak: “Klein bedrag, pinnen mag!” hoor je steeds meer.