Wisselkoers berekenen

Wisselkoers berekenen?
Hoewel er door het ontstaan van de Europese Unie en de euro veel veranderd is in de wereld op het gebied van wisselkoersen, zijn er nog altijd vele landen die met een andere valuta betalen dan de euro. Zo zijn er zelfs landen in de Europese Unie die hun eigen munteenheid hebben behouden, zoals Engeland met de Engelse pond.

Het belang van wisselkoers berekenen
Naast Engeland, zijn er uiteraard nog vele andere landen op de wereld die een eigen valuta hebben. Voornamelijk als je verder dan Europa moet reizen, krijg je te maken met vele verschillende valuta die ieder weer hun eigen waarde hebben.

Als je op vakantie gaat naar het buitenland of een reis maakt naar een ander land om een andere reden zoals een zakenreis, dan is het altijd verstandig om de wisselkoers te bereken voor dit land. Door de wisselkoers te berekenen, weetje namelijk precies hoeveel de beide valuta (de euro en de vreemde valuta) waard zijn ten opzichte van elkaar en hoeveel de vreemde valuta precies waard is in euro. Op deze manier heb je meer inzicht in de valuta waar je in het vreemde land mee gaat betalen en kom je dus niet voor verrassingen te staan.

Een goed voorbeeld van het belang van de wisselkoers berekenen, is als je op vakantie gaat naar Thailand. Het verschil tussen de euro en de Thaise Baht is namelijk erg groot. Zo wordt 10 euro in Nederland, in Thaise Baht uitgedrukt in een waarde van 431,51. Ga je op vakantie naar Thailand zonder rekening te houden met dit grote verschil, dan kom je vol vreemde verrassingen te staan als je de hoge prijzen in Thailand ziet. Terwijl deze prijzen uiteraard in feite helemaal niet zo hoog zijn.

Daarnaast is het verstandig om je regelmatig bezig te houden met wisselkoers berekenen als je zaken doet in het buitenland, investeringen doet in het buitenland of regelmatig producten aanschaft uit een ander land, zoals de Verenigde Staten.

Hoe kan ik een wisselkoers berekenen?
Om de wisselkoers van een vreemde valuta te berekenen, kun je gebruik maken van een berekening. Echter, als je het jezelf gemakkelijk wil maken en de computer het werk wil laten doen, kun je ook gewoon een online calculator gebruiken om de wisselkoers te berekenen.

Zo zijn er online vele calculators te vinden, waar je slechts het te berekenen bedrag in euro’s in hoeft te vullen en in moet vullen in welke valuta je de euro’s wil omrekenen. Wil je uitrekenen hoeveel 10 euro waard is in Thaise Baht, dan vul je bij het vakje euro’s simpelweg het getal ‘10’ in en klik je ‘Thaise Baht’ aan. Vervolgens doet je computer al het werk voor je en krijg je direct te zien wat de wisselkoers is.